Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mešetarenje

Haos u goraždanskom fudbalu dospio i u Skupštinu BPK (VIDEO)

skupstina bpk (1)

Video snimka sa Skupštine BPK najbolje pokazuje u kakvoj se situaciji nalazi trenutno goraždanski fudbal, koji vapi za hitnim promjenama

Video snimak s posljednje sjednice Skupštine Bosansko-Podrinjskog kantona otkrila je da je tamošnji kantonalni nogometni savez, ukoliko zaista i postoji, u rukama mešetara.

I ne samo to, Skupština je razotkrila i ulogu pojedinaca u Vladi BPK, koji pored brojnih funkcija i privilegija, “volonterski” obavljaju ulogu tužilaca, discipliskih sudija, te zaštitika federalnih nogometnih moćika.

Video snimka sa Skupštine BPK najbolje pokazuje u kakvoj se situaciji nalazi trenutno goraždanski fudbal, koji vapi za hitnim promjenama.

Na skupštini se otkrilo kako je FS BPK potpuno nelegalan, pitanje je da li uopšte postoji u registru. Prema onome što se može čuti od onih koji su izlazili za govornicu, taj savez praktički već duže vremena i ne postoji!!!

Većina delegata tražila je odgovor zašto kantonalni savez ima diskriminatorski odno prema pojedinim klubovima, čiju članarinu kantonalni savez redovno naplaćuje, ali im ne omogućuje pravo na delegata u Skupštini FSBPK.

Nevjerovatno zvuči govor Mirse Drljevića, vječitog člana Izvršnog odbora NS FBiH, koji je panično za govornicom, čini se izrazio bojazan šta će biti s fudbalom u Goraždu, ukoliko neko odluči istjerati stvari na čistac. Zaprepašćujuće je da Drljević plaši delegate Skuptine BPK kako će u Goraždu biti suspendovan fudbal ako se bude “čačkalo” u ono šta je bilo prije, bez obzira bilo to legalno ili ne.

Goraždanski slučaj, odnosno (ne)legalna skupština NS BPK-a otkrila je mutnu ulogu nekih pojedinaca iz vlasti, koji su omogućili mešetarima da godinama tamošnji nogomet i klubove drže u mraku. A, sve zbog ličnih interesa. Cijeli slučaj je već završio na sudu, a dok se čeka da neko konačno poreda stvari kako treba u goraždanskom fudbalu, pogledajte VIDE sa Skupštine BPK na čijem je dnevnom redu bila aktuelna situacija u FS BPK…