Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Gori” u taboru Gaučosa: Selektor seksualno zlostavljao kuharicu?!

messi

Fudbalska reprezentacija Argentine u velikim je problemima. Ne samo zbog ozljeda i spiska igrača. Tabor Argentinaca sada je pogodio i veliki skandal.

Sve je pokrenuo radio intervju Gabriela Anelle u kojem je optužio selektora Argentine Jorgea Sampaolija za seksualno zlostavljanje kuharice u kampu reprezentacije.

Novinar tvrdi kako ima pouzdane i provjerene informacije od ljudi bliskih reprezentaciji Argentine koji se slažu kako je selektor napastvovao kuharicu, a sve je zataškao – Fudbalski savez Argentine!

Upravo je Argentinski fudbalski savez, navodno, odigrao ključnu ulogu isplativši svojoj zaposlenici veliku sumu novaca kako ne bi podnijela tužbu policiji i kako bi osigurali njenu šutnju u medijima.

– Mogu potvrditi kako je Sampaoli izazvao incident s kuharicom koja radi u kampu, no selektora još nije snašla pravda jer Savez čini sve kako bi zaštitila Sampaolija i zadržala priču u tajnosti – rekao je Miter.

U Argentini su masovno prenijeli ovo priču i počeli nagađati kako je predsjednik Saveza Claudio Tapija počeo razmatrati opciju smjene selektora, samo sedam dana prije prve utakmice na Svjetskom prvenstvu.

Ipak, valja napomenuti kako se radi o novinaru narušenog kredibiliteta nakon što je prije koju godinu izašao s bombastičnom pričom o tome kako je iz prve ruke vidio Ezequiela Lavezzija kako puši marihuanu…

No, i tada je izazvao lavinu reakcija, a igrači su nekoliko mjeseci bojkotvali medije i odbijali davati bilo kakve izjave!

Silom prilika novo ime na spisku Argentinaca za Rusiju