Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Goropadni Tottenham razbucao Evertona, Kane poput Owena

kane

Harry Kane je postao drugi igrač koji je u Premier ligi uspio u četiri utakmice u nizu istom protivniku zabiti barem dva gola na svakoj

Tottenham je danas na Goodison parku “razbucao” ekipu Evertona.

U mreži popularnih “Karamela” završilo je čak šest lopti. No, nije na početku mirisalo na debakl domaćina. Walcott je u 21. minutu doveo Everton u vodstvo, a onda je uslijedila odmazda u pravom smislu te riječi. Son u 27, pa Alli u 35. minutu okrenuli su rezultat. A onda se ukazao i Kane u 42. minutu za 1:3 na poluvremenu.

Već u 48. minutu bilo je jasno ko će slaviti. Eriksen je zabio za 1:4 na semaforu.

Sigurdsson je u 51. vratio nadu Evertonu, no ponovo su Son i Kane zabili, u 61. i 74. minutu, za konačnih 2:6.

Harry Kane je postao drugi igrač koji je u Premier ligi uspio u četiri utakmice u nizu istom protivniku zabiti barem dva gola na svakoj. Prvo je to pošlo za rukom legendarnom Michaelu Owenu, čija je žrtva bio Newcastle i to od avgusta 1998. do maja 2001.


Spursi u narednom kolu, u srijedu, dočekuju na svom terenu Bournemouth našeg Asmira Begovića. S obzirom da su samo u zadnje tri utakmice zabili 11 golova, jasno je da će našem golmanu trebati i malo sreće pred goropadnom navalom Tottenhama.

MOZZART je na opciju barem tri gola na utakmici ponudio KVOTU 1.45. A da će u prvom poluvremenu pasti barem dva gola KVOTU 2.10.

Pogledajte kompletnu ponudu MOZZARTA na duela Tottenham – Bournemouth.

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!