Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gostujuće pobjede Seville i Šahtara, remi u Dortmundu

welcome home klopp

U prvim četvrtfinalnim susretima nogometne Evropske lige gostujuće pobjede izborili su Sevilla, koja je sa 2:1 slavila protiv Athletic Bilbaa, te ukrajinski Šahtar koji je istim razultatom slavio kod portugalske Brage.

Jedinu domaću pobjedu izborili su nogometaši Villarala, koji su bili bolji od praške Slavije sa 2:1, dok je najinteresantniji duel ove runde takmičenja između Borussije i Liverpoola u Dortmundu završen remijem 1:1.

Trener Liverpoola Jurgen Klopp nije uspio pobijediti “svoju” Borussiju Dortmund. Redsi su na Westfalenstadionu odigrali 1:1 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici.

“Borussia je vrlo dobra ekipa, što ste uostalom, imali prilike vidjeti, ali i mi smo imali svoje šanse”, rekao je Klopp nakon utakmice.

klopp

“Mislim da su mnogi mislili da ćemo izgubiti s dva, tri ili četiri gola razlike. I doista, Borussia je bila sjajna, ali mi smo pokazali ozbiljnost i odgovornost. Još uvijek nismo na njihovom nivou, ali bit ćemo”, dodao je njemački stručnjak kojeg je s oduševljenjem dočekao cijeli stadion.

“Bilo je prekrasno. Na ulici se pričalo o utakmici, svi su bili dostojanstveni, puni poštovanja prema protivniku. Tako bi uvijek trebalo biti”, zaključio je Klopp.

Revanš utakmice igraju se 14. aprila.

Rezultati

Borussia Dortmund – Liverpool 1:1 (0:1)
Villarreal – Sparta Prag 2:1 (1:1)
Athletic Bilbao – Sevilla 1:2 (0:0)
Braga – Šahtar Donjeck 1:2 (0:1)