Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gotovo je! Pjanić se “ženi” Starom damom

pjanic1

Miralem Pjanić je na korak od prelaska iz Rome u Juventus. Praktično je sve dogovoreno. Vučica je pokušavala da zadrži jednog od svojih najboljih igrača ili makar da ga ne proda direktnom konkurentu u Italiji, no Pjanić je na putu za Torinu, javili su skoro svi italijanski mediji.

Sportski direktor Juventusa Beppe Marotta večeras doputovao u Rim i započeo pregovore sa Romom. Situacija se promijenila zbog povrede Antonia Rudigera i Roma je morala da žrtvuje Malog princa.

Kako je Vučica nedavno otkupila Rudigera (od Stuttgarta za 9.500.000 eura), planirala je da ga ovog ljeta preproda po daleko većoj cijeni. Transfer u Chelsea je bio jako blizu čime bi Roma riješila veći dio problema zavnog finansijski fer-plej. Romi je do 30. juna neophodno između 30.000.000 i 40.000.000 eura kako bi izravnala račune i izbjegla kaznu od strane UEFA zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Plan je bio da veći dio sredstava bude bude podmiren od prodaje Ridigera u Chelsea. Ali, Nijemac se teško povrijedio, stradali su mu ligamenti koljena i transfer je propao…

Juventus je namirisao krv i osjetio da je šansa sad ili nikad da angažuje Pjanića. Poslije višenedjeljnih natezanja i opipavanja pulsa, sportski direktor Marotta je došao u prijestonicu i započeo pregovore. Na sto je stavio konkretnu ponudu: 30.400.000 eura plus još 2.000.000 eura na ime bonusa. Manje od otkupne kaluzule, ali epilog je isti. Jedina opasnost koja još nije prošla, piše torinski Tuttosport, je Bayern Minhen. No, šanse da Bavarci pokvare posao iz sata u sat sve su manje. Najbitnije je, piše isti izvor, da je “Pjanić rekao OK”!

Vijest je nešto iza ponoći objavio i torinski Tuttosport

Vijest je nešto iza ponoći objavio i torinski Tuttosport

Roma ima raniji dogovor sa igračem da njemu pripadne 15 odsto od obeštećenja. Iako Pjanić ima otkupnu klauzulu od 38.000.000 eura na kojoj je rimski klub do sada insistirao, situacija se promijenila jer je novac prijeko potreban Romi. Juventus će dio novca obezbijediti od prodaje Roberta Pereire koji će se najvjerovatnije preseliti u Watford za 12.000.000 eura.

gazzeta

I Gazzetta dello Sport potvrdila vijest

Pjanić je pristao da oprosti Romi 7.600.000 eura koji bi mu pripali od procenta poslije aktivacije otkupne kaluzule. Zašto? Pronađen je drugačiji model i on će ipak dobiti te pare, ali će one biti uključene u njegova godišnja primanja u Juventusu u narednih pet godina koliko će trajati ugovor sa Starom damom. Juventus će pojačati plaću Bosancu što ipak nije puno s obzirom da je riječ o periodu od pet godina u kojem će isplatiti razliku.

Nema sumnje, Juve dobija najveće pojačanje ovog ljeta.

Na Twitteru se vijest širi brzinom munje…