Fudbal

Dogovorena podrška

Grad Sarajevo izdvaja 500.000 KM za izgradnju južne tribini na Grbavici

08/11/2019

Gradonačelnik Skaka najavio je nastavak podrške infrastrukturnim projektima FK Željezničar

Delegacija Grada Sarajeva, predvođena gradonačelnikom Abdulahom Skakom, posjetila je Stadion Grbavica i obavila razgovor sa predstavnicima FK Željezničar na temu izgradnje južne tribine, saopćeno je iz kluba.

U proteklih nekoliko dana FK Željezničar je pozvao i ugostio delegacije Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo, a povodom izgradnje južne tribine Stadiona Grbavica i mogućih izvora finansiranja.

U Plavom salonu danas je održan sastanak i sa delegacijom Grada Sarajeva, a delegaciju su činili Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, Igor Gavrić, predsjedavajući Gradskog vijeća Vedad Deljković, vijećnik Gradskog vijeća i Ivica Šarić, zamjenik gradonačelnika Sarajeva.
Gradonačelnik Skaka najavio je nastavak podrške infrastrukturnim projektima FK Željezničar, a u trogodišnjem budžetu Grad Sarajevo odvojit će ukupno 500.000 KM za projekat izgradnje južne tribine.

Admir Džubur, predsjednik Kluba, Enis Džihanić direktor i Faruk Brković generalni sekretar su se u ime FK Željezničar, kao i svih onih kojima je klub u srcu zahvalili gradonačelniku Skaki i Gradskom vijeću na dosadašnjoj podršci i konkretnoj pomoći u budućnosti, saopćeno je iz Željezničara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.