Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gradnja istočne tribine na Grbavici počinje 16. decembra

istocna-tribina-fkz

Fudbalski klub Željezničar saopćio je da će radovi na izgradnji istočne tribine stadiona Grbavica zvanično početi 16. decembra.

Nakon što je klub građevinsku dozvolu zvanično dobio u utorak, klupska administracija uložila je napore kako bi u komunikaciji s Općinom Novo Sarajevo, Zavodom za planiranje razvoja Kantona Sarajevo i SD Željezničar ubrzala proces pravosnažnosti građevinske dozvole.

istocna-tribina-fkz1

Zvanična prijava o početku radova predata je jučer, a do 16. decembra izvođač radova kompanija Butmir d.o.o. nastavit će s predviđenom dinamikom rada koja podrazumijeva pripremu i raščišćavanje gradilišta.

Tim povodom, FK Željezničar danas je posjetio ekspert za infrastrukturu, stadione i bezbjednost NSBiH Nihad Hodžić, koji se sastao sa glavnim projektantom Mladenom Gvozdenom, predstavnicima kompanije Butmir d.o.o. te generalnim sekretarom FK Željezničar Amerom Duvnjakom.

Rok za završetak radova najvećeg poslijeratnog projekta na stadionu Grbavica, izgradnje istočne tribine kapaciteta 4.650 mjesta, je 5. mart 2017. godine, saopćeno je iz FK Željezničar.