Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grahovac: Balkanci su me u Astani dočekali kao brata

srdjan grahovac43

Nakon što promijene tim, a pogotovo državu u kojoj igraju, većini fudbalera obično treba određeno vrijeme da se priviknu na nove uslove, ali ne i Srđanu Grahovcu, koji kao da je godinama u Astani, a ne tek dva mjeseca.

On je sredinom marta iz Austrije preselio u Kazahstan i za manje od dva mjeseca pokazao da će biti veliko pojačanje. Klub je za to vrijeme zabilježio šest pobjeda i remi, a Grahovac je na šest utakmica koje je igrao postigao tri gola i upisao dvije asistencije. Posljednji pogodak dao je u finišu derbija protiv Kairata i donio bod svojoj ekipi, koja je danas lider na tabeli.

– Generalno mogu biti prezadovoljan učinkom, koji nije mogao biti bolji. Nemamo poraza od kada sam došao, a u derbiju protiv Kairata smo došli do boda koji u ovom trenutku više odgovara nama. Imamo četiri boda više i meč manje, tako da smo na dobrom putu, rekao je Grahovac za Glas Srpske.

Odlično je prihvaćen u novoj sredini, a da se što bolje snađe i uklopi pomogli su mu Nemanja Maksimović, Nenad Erić i sunarodnjak i kolega iz reprezentacije Marin Aničić.

– Sa Aničićem sam igrao u reprezentaciji, tu su Erić i Maksimović, tako da nisam imao problema sa prilagođavanjem. Dočekali su me kao brata, sve su mi omogućili. Balkanska ekipa se drži zajedno, i po čitav dan se družimo. Također, treneri su Bugari i pričaju naš jezik, pa nisam imao problema ni sa tim, dodao je mladi Banjalučanin.

Prelazak nekadašnjeg igrača Borca u Astanu bio je pomalo neočekivan, ali na kraju se pokazao kao odlična odluka.

– Pregovori su trajali dosta dugo. Trebalo je vremena da se dogovorimo Astana i ja, pa dva kluba. Klub je dosta radio kako bi me doveo, uložili su mnogo truda. Svi su me prihvatili lijepo, mogu biti veoma zadovoljan. To se vidi na igrama koje pružam, istakao je Grahovac.

U novi klub je došao kao pozajmljen igrač, ali sa opcijom obaveznog otkupa, tako da bi u Astani trebalo da ostane do 2020. godine.

– Ambicije su nam da osvojimo titulu, ali osnovno je da izborimo nastup u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja. To nije nimalo lako, igrao sam dvije godine Ligu Evrope i znam kakvi timovi ne uspiju da se plasiraju, istakao je Grahovac.