Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grčki selektor obrušio se na FIFA-u

skibbe

Selektor grčke nogometne reprezentacije Michael Skibbe oštro se obrušio na Međunarodnu nogometnu federaciju (FIFA) koja je kaznila grčku zvijezdu Kostasa Manolasa utakmicom neigranja zbog kršenja pravila fair-playa, odnosno zbog toga što je namjerno dobio žuti karton.

“Ovo što je FIFA učinila nije pošteno. Međutim, FIFA ponekad donosi ‘posebne’ odluke, a ovo je jedna takva odluka,” kazao je grčki selektor.

Odbrambeni igrač Rome je u utakmici s Kiprom u sudačkoj nadoknadi odugovlačenjem iznudio žuti karton, a kaznu je odslužio u nevažnoj zadnjoj utakmici kvalifikacija s Gibraltarom, pa je izbjegao opasnost da eventualnim žutim kartonom propusti prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija protiv Hrvatske. No FIFA ga je kaznila dodatno pa će ipak propustiti zagrebački dvoboj s ‘Vatrenima’, a moći će zaigrati tek u uzvratnom susretu.

Njemački stručnjak je kazao kako mu uopće nije jasno zašto je FIFA kaznila Manolasa.

“Nije mi jasno zašto su ga kaznili. Vodili smo 2-1 protiv Kipra i u takvim situacijama sve ekipe na svijetu malo zadržavaju i igrači zbog toga dobiju žuti karton,” rekao je Skibbe dodavši:

“Tako je i Manolas dobio žuti i nije igrao protiv Gibraltara, a sada ga FIFA četiri sedmice kasnije kažnjava zbog nečega što svi igrači rade.”

Grčkog igrača je britanski Telegraph u maju proglasio jednim od 25 najboljih odbrambenih igrača svijeta. Nogometni stručnjaci smatraju ga idealnim savremenim braničem, jak u skoku i koncentriran, dovoljno brz da može juriti hitronoge napadače, a dovoljno čvrst i snažan za hrvanje s jakim napadačima…

Čak i bez Manolasa u početnoj postavi i unatoč nekim povredama, Skibbe je kazao kako će njegova ekipa biti spremna za susret s Hrvatskom.

“Bit ćemo spremni. Naporno radimo već dvije godine da odemo u Rusiju. Hrvatska ima dobru ekipu, ali ćemo učiniti sve kako bi se kvalificirali,” rekao je Skibbe.