Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Gredić podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika FK Željezničar

27/09/2015

Nakon današnje utakmice na Travnik – Željezničar, Almir Gredić podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Fudbalskog kluba Željezničar.

– Nakon tri godine provedene na poziciji predsjednika Kluba, podnosim neopozivu ostavku. Klub je konsolidovan i finansijski stabilan, očito kao takav postao je interesantan mnogima. Tek kada je uslijedila potpuna finansijska stabilizacija, počeli su se pojavljivati problemi, od raznih dušebrižnika, kojih nigdje nije bilo kada su se nagomilani problemi (dugovi) rješavali. Zbog privatnih i poslovnih obaveza nisam više u mogućnosti maksimalno se posvetiti vođenju Kluba – kazao je Gredić.

On se zahvalio saradnicima, kojim je poželio “sve najbolje u daljem radu”.

Do naredne Skupštine prvi čovjek kluba će biti potpredsjednik Skupštine i član Upravnog odbora Ermin Pešto.

– Klub ima postavljen sistem i definisane procedure. Svjesni smo problema u sportskom segmentu, koje ćemo prebroditi kao i ostale izazove do sada. U decembru ćemo imati izbornu skupštinu gdje ćemo izabrati novu skupštinu i novi UO koji će klub voditi naredne četiri godine – rekao je Pešto, saopćeno je iz FK Željezničar.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.