Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dolazi mendy

Greške skupo koštale Kepu: Chelsea ekspresno našao novog golmana

kepa

Menadžer “plavaca“ Frank Lampard želi da senegalski čuvar mreže pojača konkurenciju Kepi Arrizabalagi, koji sve lošije brani

Prema tvrdnjama britanskih medija londonski Chelsea postigao je dogovor sa francuskim Rennesom o dovođenju golmana Edouarda Mendyja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Menadžer “plavaca“ Frank Lampard želi da senegalski čuvar mreže pojača konkurenciju Kepi Arrizabalagi, koji sve lošije brani. Kepa je kriv za drugi pogodak Liverpoola u porazu 0:2 u nedjeljnom derbiju Premier lige, što je Lampard opisao kao “očiglednu grešku“.

Španski reprezentativac i u završnici prošle sezone napravio je niz grešaka, zbog čega su mnogi doveli u pitanje njegove kvalitete, a posebno vrijednost od 77,5 miliona eura, koliko je Chelsea platio Athleti Bilbao za Kepin dolazak.

Nakon domaćeg poraza od aktuelnog šampiona Liverpoola, Lampard je rekao da će 38-godišnji Willy Caballero u srijedu početi utakmicu Liga kupa protiv Barnsleyja na Stamford Bridgeu.

“Kepa mora nastaviti raditi i mora imati podršku oko sebe, to je vrlo jasno. Pojedinačno igračima je potrebna podrška, posebno od mene, i pružam je svim igračima. A, sada Kepi moramo pokušati vratiti samopouzdanje, jer to je važno“, kazao je Lampard.

Mendy je tokom karijere branio za Cherbourg, Olympique Marseille “B“, Reims i Rennes. Na golu reprezentacije Senegala stajao je osam puta.