Griezmann: Neće se ponoviti Lisabon

Antoine Griezmann

Fudbaler Atletico Madrida Antoine Griezmann je izjavio u četvrtak kako vjeruje da u finalu Lige prvaka ne postoji favorit, prenosi Anadolu Agency (AA).

Novinarima u Madridu je kazao kako obećava navijačima Atletica da se neće ponoviti Lisabon kada su u finalu 2014. godine poraženi od Reala.

Podsjetimo, Atletico Madrid i Real Madrid 28. maja će u finalu Lige prvaka igrati na San Siru u Milanu. Nakon meča u Lisabonu, kada je Real slavio s 4:1 nakon produžetaka, španske ekipe sastat će se u u drugom historijskom gradskom derbiju za naslov prvaka Evrope.

Griezmann, koji je postigao gol za Atletico protiv Bayerna iz Minhena u uzvratnom meču, o finalu trenutno mnogo ne razmišlja.

“Mislit ćemo o meču u Milanu nakon posljednja dva kola Primere, u kojoj se, također, borimo za naslov prvaka. Prvo moramo pobijediti Levante u gostima te Celtu na Vicente Calderonu i čekati grešku Barcelone. Trenutno smo skoncentrisani na to”, rekao je Griezmann.

Griezmann je postigao sedam golova ove sezone u 12 utakmica Lige prvaka i, kako je kazao, ne želi prepustiti ulogu favorita Real Madridu.

“U finalu nema favorita. Vjerujemo u sebe i sigurno ćemo maksimalno spremni dočekati taj meč. Dobro poznajemo Real Madrid i odlučit će detalji te svaka greška u odbrani”, istakao je 25-godišnji fudbaler.