Grk kojem je Džeko skinuo gaće pojačava Arsenal (VIDEO)

dzeko_sokratis

Grčki fudbaler Sokratis Papastathopoulos odbio je ponudu Manchester Uniteda kako bi potpisao za londonski Arsenal, te će od naredne sezone skoro sigurno nastupati pod trenerskom palicom Unai Emeryja.

Vijest da je štoper Borussije Dortmund pred potpisom je za Arsenal objavio je njegov otac tokom gostovanja u jednoj radijskoj emisiji.

Za Arsenal je već prije nekoliko dana potpisao iskusni švicarski bek Stephan Lichtsteiner, koji je došao bez obeštećenja nakon što mu je istekao ugovor sa Juventusom.

Papastathopoulosa je angažovao Arsenalov novi stručnjak za transfere Sven Mislintat, koji grčkog reprezentativca poznaje iz dana kad su sarađivali u dortmundskom klubu.

Otac Charalambos kazao je da je ovo stepenica više za njegovog sina koji je i prije dvije godine bio blizu potpisa za londonski klub, ali se transfer na kraju nije realizirao.

Bosanskohercegovačkoj javnosti Sokratis je poznat po incidentu iz kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo koja se igrala u novembru 2016. godine.

Tada je Grk isprovocirao i oborio napadača bh. reprezentacije Edina Džeku koji mu je iz sjedećeg položaja skinuo šorc i ostavio ga u donjem vešu.

Džeko je za taj potez dobio crveni karton, a reprezentacija BiH nije uspjela zadržati prednost od 1:0, te je meč završio neriješenim rezultatom i narušio šanse Zmajeva da se kvalifikuju na SP u Rusiji.