Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grobari istjerali navijače koji su zviždali za vrijeme minute šutnje

grobari-tuca

Vatreno je u bilo u nedjelju navečer u beogradskoj Hali Pionir uoči početka utakmice 5. kola ABA lige između Partizana i ljubljanske Olimpije.

Tokom minute šutnje za ubijenog vođu Grobara Aleksandra Stankovića izbili su navijački neredi, i to između podijeljenih navijača Partizana. Čini se, policiji to nije smetalo.

Podsjećamo, jedan od vođa Partizanovih navijača i ozloglašeni kriminalac poznat kao Sale Mutavi ubijen je prošle sedmice u Beogradu, po navodima srpskih medija najvjerovatnije u okršaju narkomafije. Jedan dio navijača Partizana nije podržavao Stankovića jer je prekršio nepisani zakon – prije pet godina je iz navijačke skupine Delija prešao u protivnički, među Partizanove Grobare.

Ovoga puta zvižduci su došli sa strane koja ne podržava Stankovića, inače pravomoćno osuđenog na pet godina zatvora zbog trgovine drogom i posjedovanja oružja. Zanimljiva je bila i reakcija policije, odnosno izostanak intervencije nakon čega je počeo lov na tribinama.

Nakon što je skupina koja je zviždala potjerana, s tribine se orilo “Stanković Sale”, a sve u čast ubijenog vođe.

https://www.youtube.com/watch?v=hXWC2195cl8

Košarkaši u majicama s likom ubijenog kriminalca

Košarkaši Partizana izašli su na zagrijavanje pred meč sa Olimpijom u majicama s likom ubijenog kriminalca Stankovića.

Nakon što su isto uradili fudbaleri “crno-belih” dan ranije, i košarkaši su bili u majicama na kojima je, uz lik Stankovića, pisalo “Dobro pamtim sve”.

Uprava FK Partizan nije se oglašavala o ovom potezu, dok su fudbaleri rekli da su im “majice samo donijeli”.