Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grupa navijača Rome napala pristalice Chelseaja

policija italija
Ilustracija

Grupa najvatrenijih Rominih navijača sinoć je napala pristalice londonskog Chelseaja, ali srećom incident je protekao bez povrijeđenih, prenosi Anadolu Agency (AA).

Engleski navijači su bili u irskom pabu Schamrock u ulici Colosseo kada su ih napali Romini ultrasi s prekrivenim licima, izvijestili su italijanski mediji. Noseći palice i noževe napali su engleske navijače, koji su stigli u glavni grad Italije pred večerašnji duel Lige šampiona.

Neki od navijača Chelseaja su zadobili posjekotine i modrice, ali niko nije ozbiljno povrijeđen. Romini ultrasi odmah su pobjegli, a tokom napada je oštećen pab.

Policija je ubrzo nakon događaja došla na lice mjesta, blokirala cijelu oblast, a saopšteno je da će pregledati snimke okolnih sigurnosnih kamera kako bi pokušali identifikovati napadače. Rimska policija dodala je da su za sada uhapšena dva pripadnika ultras grupe Fedayn.

Roma i Chelsea se večeras od 20,45 sati sastaju na rimskom “Olimpicu“ u susretu četvrtog kola grupe “C“ Lige šampiona. Nakon tri kola londonski “plavci“ su prvi sa sedam bodova, “vučica“ ih prati sa pet. Atletico Madrid je treći sa dva, a posljednji je Qarabag sa jednim bodom.