Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grupacija Al Shiddi novi sponzor FK Sarajevo

fk sarajevo al shiddi

Akutalni nogometni prvak Bosne i Hercegovine FK Sarajevo dobio je novog zlatnog sponzora – Al Shiddi grupaciju.

Ugovorom, potpisanim danas u Hotelu Bristol, FK Sarajevo će dobiti dodatnu, značajnu podršku u ostvarivanju klupskih ciljeva na marketinškom i finansijskom planu.

Predsjednik Upravnog odbora Edis Kusturica na svečanosti potpisivanja ugovora kazao je da FK Sarajevo teži da među klupskim sponzorima ima kvalitetne sponzore, koji su na određen način investitori u Bosni i Hercegovini.

– Izražavam zadovoljstvo što je Al Shiddi grupacija, koja je značajan invesitor u BiH, prepoznala FK Sarajevo kao kolektiv koji je pogodan za saradnju i vjerujem da će ona biti kvalitetna za obje strane. FK Sarajevo otvoren je za saradnju za sve domaće i strane kompanije – izjavio je Kusturica.

Svoje zadovoljstvo ozvaničenjem saradnje sa Al Shiddi grupacijom iskazao je i generalni direktor Dino Selimović.

– Ponosan sam što u “bordo” porodicu sponzora ulaze kompanije iz Al Shiddi grupacije, koja je vrlo uspješno proteklih godina realizovala niz investicijskih projekata u našoj državi. Vjerujem da je ovo početak jedne uspješne, dugoročne saradnje, najboljih sa najboljima. Zahvaljujem se vlasnicima grupacije na ukazanom povjerenju šampionima Bosne i Hercegovine – rekao je Selimović.

Uime Al Shiddi grupacije, koja je bh. javnosti poznata po uspješnim investiranjima u glavni grad BiH, kao što su Hotel “Bristol”, “Sarajevo City Centar”, te “Poljine Hills”, generalni direktor firme “Shad Invest d.o.o. Sarajevo” Samid Sinanović kazao je da Al Shiddi grupaciju i FK Sarajevo povezuju veliki entuzijazam, motiv, volja i rad, vjerovanje u ideju.

Al Shiddi grupacija jedna je od najvažnijih grupacija iz svijeta biznisa u Saudijskoj Arabiji, osnovana u gradu Rijadu 1975. godine, a u Bosni i Hercegovini pretežno se bave poslovanjem nekretninima, te izgradnjom objekata različite namjene.