Fudbal

britanski list

Guardian o “teškom” Vahidu: Nevjerovatno je omražen i u svađi s najboljim igračima

02/04/2022
Foto: Twitter

Maroko je četvrta reprezentacija koju je bh. stručnjak Vahid Halilhodžić odveo na SP, ali ovo bi mogao biti i čak treći put da trener slavan po tome koliko je težak dobije otkaz prije prvenstva

The Guardian je analizirao skupine nakon ždrijeba grupne faze SP-a koji se u novembru  i decembru  održava u Kataru. Hrvatska je u grupi  F s Belgijom, Marokom i Kanadom, a Jonathan Wilson, komentator uglednog engleskog lista, ovako vidi situaciju u toj grupi:

“Belgijska zlatna generacija je ostarjela, ali bez obzira na to, na SP se plasirala bez poraza. Najveće sumnje oko ove reprezentacije su one vezane za odbranu. Jan Vertonghen i Toby Alderweireld, koji čine stoperski par, na SP-u će zajedno imati 69 godina.

Maroko je četvrta reprezentacija koju je bh. stručnjak Vahid Halilhodžić odveo na SP, ali ovo bi mogao biti i čak treći put da trener slavan po tome koliko je težak dobije otkaz prije prvenstva. Iako je Maroko na nedavnom Afričkom kupu nacija izgledao kao napadački najbolja ekipa, selektor je nevjerovatno omražen i u svađi s najboljim igračima.

Hrvatska je imala sreće s lakom kvalifikacijskom skupinom, ali finalisti otprije četiri godine su opasni sve dok Luka Modrić prkosi godinama, a na SP-u će ih imati 37. Kanadi je ovo prvi nastup na SP-u još od 1986., ali ova ekipa je na potpuno drugoj razini od te. Predvode je zvijezde aktualnih prvaka Njemačke i Francuske, Alphonso Davies iz Bayerna i Jonathan David iz Lillea.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.