Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola: Dosad smo zaista igrali fantastično

guardiola

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja, izjavio je da svoju ekipu ne želi proglašavati favoritom za osvajanje Lige prvaka, iako mnogi poznati novinari i treneri već sada tako smatraju, javlja Anadolu Agency (AA).

Na pitanje novinara o tome može li se sadašnji City porediti s nekadašnjom Barcelonom, s kojom je osvojio tri Lige prvaka, Guardiola je odgovorio da je s Manchesterom dosad osvojio tek prvu titulu prije nekoliko dana.

“Barcelona je tada dominirala cijelu deceniju. Mi smo tek neki dan osvojili prvi naslov. Da biste mogli parirati takvoj ekipi kakva je bila moja Barcelona, morate jako dugo biti u vrhu. To su bili potpuno drugačiji igrači koji su navikli pobjeđivati i koji su jako puno toga osvojili. Mi smo novi i nije nas dobro porediti s tadašnjom Barcelonom. Mi još nismo u četvrtfinalu Lige prvaka i još nismo prvaci Engleske. Zato moramo biti mirni i koncentrisani i to je najbolji savjet koji mogu dati svojim nogometašima”, kazao je Guardiola.

Inače, Manchester City u srijedu protiv Basela brani 5:0 iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

“Znam da ljudi govore da smo favoriti jer smo dosad igrali stvarno fantastično. Ali, recimo, pogledajte utakmicu s Wiganom. Oni su dobro igrali 45 minuta, mi smo dobili crveni karton i primili smo gol iz jedine njihove akcije. Tako to ide u nogometu. U Ligi prvaka je ključno kako reaguješ u lošim kao i u dobrim situacijama. Pogledajte Real Madrid. Kao, ne igraju dobro, loši su i onda pobijede PSG sa 3:1. Liga prvaka je posebno takmičenje i tu nema favorita”, rekao je Pep.

Nogometaši Manchester Cityja pobjednici su ovosezonskog engleskog Liga kupa nakon što su u finalu u nedjelju na Wembleyu svladali Arsenal s uvjerljivih 3:0 (1:0).

City je prema većini kladionica prvi favorit i za osvajanje Lige prvaka.