Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola ima plan koji se neće svidjeti Wengeru

city

Zna se koji su igrači sigurni u novom Cityju, ali je Guardiola spreman na poteze koji će zaprepastiti. Ima i mamce za Wengera!

U startnoj postavi u sljedećoj sezoni, Pep Guardiola vidi samo petoricu igrača iz sadašnjeg kadra, već se zna da su u njegovim planovima kao nosioci igre, Hart, Kompany, Fernandinho, De Bruyne i Aguero.

[yuzo_related]

Engleski golman bi trebalo da bude neprikosnoven jer City ne može da nađe zamjenu, nekoga ko je bolji sa loptom, poput Ter Stegena iz Barcelone koga Katalonci neće pustiti.

Problem je i sa Kompanyjevim čestim povredama, ali ako bude spreman, oko njega će biti oformljena odbrana.

Prelazni rok će biti početak, City namjerava da u naredne dvije, ili tri transfer pijace (sa narednim ljetom) napravi dream team. Jasno da ni dolazak novih fudbalera ne znači automatski odlazak sadašnjih prvotimaca od kojih neki imaju baš jake ugovore i teško će naći nekoga spremnog da im to plati.

Šta planira Pep?

Mogao bi da pokuša da iz Arsenala dovede ne samo Wilshera, već i Oxlade-Chamberlaina, koji je po njemu idealan desni bek u formaciji koju namjerava da forsira. Kako bi odobrovoljio Wengera planira čak i da ponudi Sterlinga koji nije pokazao mnogo po dolasku u Liverpool.

Za poziciju lijevog beka želi Rosea iz Tottenhama, suma od oko 35 miliona eura bi mogla da prinudi Tottenham na prodaju, tim prije što bi i sam igrač vjerovatno prihvatio zbog novca da stigne među “Građane”.

U odbrani i dalje su varijante teže povrijeđeni Laporte i John Stones iz Evertona, a postavlja se pitanje, uz sigurnog Gundogana ko bi još mogao da stigne od veznih igrača.

U napadu neće biti velikih promijena, City će probati da proda Bonyja, ali i to je problem jer nema mnogo interesanata. Guardiola planira da Aguera upari sa talentovanim Saneom iz Schalkea koga želi i Barcelona.

Ovaj fudbalski “wonderkid” može da igra na više pozicija u napadu, bilo kao drugi napadač, bilo po boku u 4-2-3-1 gdje bi vjerovatno djelovao De Bruyne na jednom, a Sane na drugom boku.

Vidjet ćemo šta će se desiti sa Silvom koga Gurdiola veoma cijeni, ali teško ga je uklopiti u formaciju koju će forsirati. Treba naći klub i za Tourea, a nepoznata je i sudbina Navasa.