Manchester City

Guardiola je zbog ove fotografije “poludio” i izbacio dva igrača iz ekipe

city

Telegraph piše da je Guardiola poludio kad je u javnost procurila fotografija Grealisha i Fodena iz noćnog izlaska

“Ne, nisam rotirao ekipu”, bio je odgovor Pepa Guardiole nakon što u utakmici protiv Newcastlea nije bilo Jacka Grealisha i Phila Fodena.

Dvije zvijezde Cityja snimljene su u noćnom izlasku nakon 7:0 pobjede Manchester Cityja protiv Leedsa. Nakon toga Guardiola ih je izbacio iz tima za okršaj s Newcastleom.

“Zašto je igrala ova ekipa? Zato što su ti igrači zaslužili igrati, a drugi nisu. U ovom periodu oko Božića moramo puno obratiti pažnju na ponašanje igrača na terenu, ali i izvan njega. Kad se ne budu ponašali prikladno, neće igrati. Moramo ostati fokusirani. Znam da je teško pred kraj godine, ali moramo”, rekao je Guardiola.

Pep poludio kad je vidio fotografiju

Telegraph piše da je Guardiola poludio kad je u javnost procurila fotografija Grealisha i Fodena iz noćnog izlaska te kad je vidio u kakvom su se stanju pojavili na treningu idućeg dana. Izbacivanjem iz ekipe htio im je poručiti da se takve stvari više neće tolerisati u klubu.

Foden, 21-godišnjak čija je vrijednost procijenjena na 80 miliona eura, ove sezone ima šest golova i šest asistencija u 18 nastupa. Grealish, kojeg je City platio 117 i pol miliona eura ovog ljeta, ima tri gola i tri asistencije ove sezone.

City je i bez njih lako pobijedio Newcastle (4:0) i odvojio se na vrhu Premier lige.