Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola: Messi je najbolji fudbaler svijeta

messi1

Josep Pep Guardiola, manedžer Manchester Cityja, izjavio je za britanske medije da, bez obzira što je Cristiano Ronaldo dobio “Zlatnu loptu” za 2016. godinu, smatra da je Lionel Messi najbolji fudbaler današnjice, javlja Anadolu Agency (AA).

Ronaldo se ovogodišnjim priznanjem približio Messiju po broju osvojenih “Zlatnih lopti”. Sjajni argentinski fudbaler ima ih pet, a Portugalcu je ovogodišnja bila četvrta po redu. No, bez obzira što Ronaldo iza sebe zaista ima fenomenalnu godinu u kojoj je osvojio evropski i svjetski klupski naslov, te postao šampiona Starog kontinenta s Portugalom, Guardiola nema dilemu o tome ko je najbolji igrač svijeta.

“Messi je najbolji, on je definitivno najbolji na svijetu. Messi zna kako se igra, kako se postižu golovi i čini da drugi fudbaleri igraju. On je uvijek tu. Uz svo poštovanje prema svim fudbalerima, prije svih prema Ronaldu, kojem čestitam na ‘Zlatnoj lopti’, mislim da je Messi na drugom nivou”, kazao je Guardiola, prenose britanski mediji.

Messi ima nevjerovatnu statistiku u dresu Barcelone. Od 2004. godine, kada je debitovao za prvi tim, odigrao je 551 takmičarsku utakmicu i postigao 476 golova. Za Argentinu je nastupio 116 puta i dao 57 golova.