Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ističe mu ugovor

Guardiola: Moram zaslužiti produženje ugovora sa Cityjem

guardiola

Istakao je da ni predsjednik Khaldoon Al Mubarak, ni izvršni direktor Ferran Soriano nisu razgovarali s njim o trenutnoj o situaciji

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchestere Cityja kazao je da mora zaslužiti produženje ugovora sa “građanima“, prenosi Anadolu Agency (AA).

Španski trener aktuelni ugovor sa Cityjem ističe na kraju ove sezone, a navodno rukovodstvo kluba želi da ostane i nakon isteka. Guardiola će večeras početi petu sezonu na klupi Manchester Cityja gostujućom utakmicom protiv Wolverhamptona u Premier ligi.

“Volio bih ostati dugo ovdje. Ovo je mjesto na kojem volim biti, ali moram to zaslužiti. Ovaj klub je postigao standarde u posljednjoj deceniji, ali moramo to održavati“, smatra Guardiola.

Istakao je da ni predsjednik Khaldoon Al Mubarak, ni izvršni direktor Ferran Soriano nisu razgovarali s njim o trenutnoj o situaciji.

Međutim, nakon relativnog razočarenja u prošloj sezoni, kada su u Premier ligi završili sa 18 bodova iza šampiona Liverpoola i potom neočekivano ispali u četvrtfinalu Lige šampiona od austajdera Olympique Lyona, povećan je i pritisak javnosti na Guardiolu.

“U klubu mi nisu mi rekli moraš uraditi ovo ili ono, rekli su mi da igram. Ali, znam standarde kluba i ako ne postignem te standarde, vjerovatno ne zaslužujem novi ugovor. Tako da moram pobjeđivati da bih produžio ugovor“, istakao je Guardiola za britanske medije.

Od dolaska na klupu “građana“ u ljeto 2006. godine Guardiola je osvojio dva naslova šampiona Engleske, jedan FA kup, tri Liga kupa i dva Superkup. Za razliku od domaćih takmičenja u kojima je City pod njegovim vodstvom izuzetno uspješan na međunarodnoj još uvijek nisu ostvarili uspjeh vrijedan pažnje.