Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola namjeravao voditi reprezentaciju Brazila na Mundijalu?

FC Bayern Munich training

Barcelonin desni bek Dani Alves komentirajući bivšeg trenera Barcelone i aktuelnog trenera Bayern Minhena Pepa Guardiolu rekao je da je katalonski stručnjak imao namjeru voditi reprezentaciju Brazila na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Brazilski reprezentativac zanimljivu tvrdnju iznio je govoreći za američke medije. On je kazao da se vidio sa Guardiolom prije početka Svjetskog prvenstva 2014. i da mu je Guardiola otkrio svoje želje.

“Pep je htio od Brazila napraviti šampiona i jedini mu je cilj bio osigurati nam titulu”, kazao je Alves.

Nadalje naveo je da se Guardiolina želja nije mogla ispuniti jer Nogometni savez Brazila nije dao pristanak.

“Savez to nije želio jer je smatrao da brazilski narod neće moći prihvatiti da stranac vodi njihovu reprezentaciju”, pojasnio je Alves kritikujući brazilski Nogemetni savez što je propustio takvu priliku:

“Pep je najbolji trener na svijetu. Napravio je revoluciju u fudbalu i u timovima koje je vodio. Bilo je lijepo igrati u timu čiji je on trener”.

Guardiola je od 2008. do 2012. vodio Barcelonu s kojom je osvojio 14 trofeja uključujući dva u UEFA Ligi prvaka. Brazil je na prethodnom Mundijalu, čiji je bio domaćin, ispao u polufinalu kada je deklasiran od reprezentacije Njemačke.