Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola o debaklu u Barceloni: Uzvratit ćemo im za dvije sedmice

pep-guardila

Pep Guardiola, trener Manchester Cityja, nakon sinoćnjeg debakla na Camp Nou od svoje Barcelone, rezultatom 0:4, u trećem kolu grupe C Lige evropskih prvaka danas je na posebnom udaru kritika brojnih medija u Engleskoj.

Pojedini tabloidi su otišli toliko daleko da pišu “glupi smo da shvatimo Guardiolinu taktiku”, a posebno ga kritikuju jer je u “u najvažnijoj utakmici dosadašnjeg toka sezone na klupi ostavio Sergija Aguera, najboljeg igrača Cityja”.

“Do isključenja Claudia Brava utakmica je bila ravnopravna. Ipak, poslije se sve promijenilo. Pokušavali smo se nadigravati sa Barcelonom do 2:0. Imali smo i mi prilike”, izjavio je Guardiola, te kako javlja Anadolu Agency (AA) igru Lionela Messija, koji je juče postigao hat-trick, komentarisao:

“Messiju nije prvi put da ovako igra. Imao sam privilegiju gledati to uživo nekoliko puta”.

City će u četvrtom kolu grupe C na stadionu Etihad 1. novembra ugostiti Barcelonu. Guardiola tvrdi da će se osvetiti svojim Kataloncima za sinoćnji debakl.

“Uzvratit ćemo im za dvije sedmice”, istakao je Guardiola, koji je igračku i trenersku slavu stekao u Barceloni.

Poslije tri kola na tabeli grupe C Barcelona je prva sa devet bodova, Manchester City ima četiri, Borussia Monchengladbach tri i Celtic jedan.