Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola očitao lekciju Bilićevom West Hamu

manchester city

Zbog Pepa, City nema samopouzdanja, rekao je u najavi utakmice Slaven Bilić, a onda mu se vlastita izjava obila o glavu!

West Ham je u vlastitom dvorištu izgubio od Manchester Cityja 0:5! Za ekipu koja uspje dati pet pogodaka, teško se može reći da nema samopouzdanja.

Manchester City je imao sve konce u svojim rukama, kontrolisali su igru, a na kraju to pretvorili u pogotke.

Golijadu je započeo Yaya Toure u 33. minuti kada je postigao pogodak s bijele tačke nakon jedanaesterca kojeg je skrivio Ogbonna nad Zabaletom.

Sudija je mogao i ne svirati penal, ali Bilić ovoga puta neće imati previše opravdanja za pritužbe jer je njegova ekipa u nastavku primila još četiri komada.

U 41. minuti je nesretno loptu u vlastitu mrežu pospremio Nordtveit, a manje od dvije minute kasnije je već bilo i 3:0 zahvaljujući Davidu Silvi.

http://dai.ly/x57mu8q

U drugom poluvremenu se nastavila ista priča. Sergio Agüero je novi udarac Biliću zadao u 50. minuti na Toureovu asistenciju, a priču je na samom kraju zaokružio mladi branič Stones nakon Nolitovog kornera. Iako je Noble pokušao izbaciti loptu, gol-tehnologija je presudila da je Stones ipak postigao pogodak.

Slaven Bilić se tako neslavno oprostio od FA kupa već u trećem kolu. West Ham nikada nije primio pet pogodaka u FA kupu i ovo je bio njihov najveći poraz u historiji takmičenja