Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Španski stručnjak

Guardiola produžio ugovor sa Manchester Cityjem

guardiola

Od tada smo zajedno postigli jako puno, postizali golove, pobjeđivali utakmice i osvajali trofeje, na šta smo svi veoma ponosni“, kazao je Guardiola

Josep Pep Guardiola produžio je saradnju sa Manchester Cityjem potpisavši novi dvogodišnji ugovor, saopšteno je danas iz engleskog premierligaša, prenosi Anadolu Agency (AA).

Potpisom novog ugovora Guardiola će ostati do ljeta 2023. godine, čime bi se njegova saradnja sa “građanima“ produžila na sedam godina. Od dolaska u klub 2016. godine španski trener je napravio transformaciju i osvojio čak osam trofeja.

“Siguran sam da svi navijači Citya dijele moje zadovoljstvo ovim novim ugovorom i prihvaćanjem uzbudljivih prilika koje ćemo, uz kontinuirani naporan rad, iskoristiti“, rekao je Khaldoon Al Mubarak, presjednik Manchester Cityja.

Guardiola nije krio oduševljenje činjenicom da će još najmanje dvije godine voditi “građane“.

“Od kada sam stigao u Manchester City, osjećao sam se dobrodošao u klubu i u samom gradu, od igrača, osoblja, navijača, građana Manchestera i predsjednika i vlasnika. Od tada smo zajedno postigli jako puno, postizali golove, pobjeđivali utakmice i osvajali trofeje, na šta smo svi veoma ponosni“, kazao je Guardiola.

Španac je do sada Manchester City vodio u 245 utakmica u kojima je ostvario čak 181 pobjedu, što je gotovo nevjerovatnih 73,87 posto uspješnosti. Sa “građanima“ je osvojio po dva naslova šampiona i Superkupa Engleske, jedan FA kup i tri Liga kupa.