Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Guardiola rekao prijateljima da želi preuzeti Manchester United

guardiola

Iako su se mnogi britanski mediji raspisali kako će Josep Pep Guardiola po okončanju svog posla u Bayernu narednog ljeta potpisati ugovor sa Manchester Cityjem i postati najplaćeniji trener na svijetu, sada se pojavljuju informacije koje to demantuju.

Naime, jedan od Guariolinih prijatelja otkrio je kako je njegova želja sjesti na klupu Cityjevog gradskog rivala Uniteda.

Nakon što je objavio svoju odluku da napusti Bayern narednog ljeta, Guardiola je postao predmet mnogih medijskih špekulacija. Mnogi su ga već vidjeli kao novog menadžera Manchester Cityja zbog njegovih dobrih odnosa sa direktorima Txikijem Begeristajnom i Ferranom Sorianom s kojima je sarađivao u Barceloni. Drugi su ga opet stavljali na klupu Chelsea, a neki čak i Arsenala.

Međutim, prema riječima njegovog dobrog prijatelja, kojeg je citirao jedan londonski tabloid, Guardiolina želja je klub sa “Old Traforda“.

“Pep uvijek traži klubove koji ga fasciniraju. On voli klubove sa velikom tradicijom kakvu ima United. Ne želi da bude kratkoročna opcija kada donese odluku koji će klub preuzeti. Istina Manchester City je veoma ambiciozan klub, ali za njega je United mnogo atraktivnija opcija“, navodno je rekao bliski Guardiolin prijatelj.

Inače, nakon tri vezana poraza Manchester Uniteda britanski mediji sve više pišu o odlasku menadžera Louisa van Gaala. Mnogi tvrde da će Holanđanin dobiti otkaz ukoliko pretrpi poraz u jednom od dva naredna susreta protiv Stokea i Chelseaja.

Guardiola je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Barcelonu i minhenski Bayern, koji će napustiti u junu naredne godine.