Trener Cityja

Guardiola: U ovom trenutku ne možemo da se takmičimo protiv najboljih

guardiola

“Moramo da napredujemo, da prihvatimo neke stvari i da krenemo dalje

Trener fudbalera Manchester Cityja Pep Guardiola rekao je da njegova ekipa u ovom trenutku možda ne može ravnopravno da se takmiči sa najboljim evropskim klubovima i da mora da prihvati realnost. City je u subotu izgubio u manchesterskom derbiju od Uniteda sa 1:2 i za prvoplasiranim Liverpoolom zaostaje 14 bodova.

Manchester City je prošle sezone osvojio triplu krunu, odbranio je titulu, ali je ove polusezone već izgubio četiri utakmice.

“Moramo da napredujemo, da prihvatimo neke stvari i da krenemo dalje. Manchester United ima kvalitet da se brani, kvalitet da napada na kontre i to moramo da prihvatimo. To je nivo sa kojim se susrećemo protiv Liverpoola, Manchester Uniteda, Barcelone, Real Madrida, Juventusa. To su ekipe protiv kojih moramo da igramo, a realnost je da možda u ovom trenutku mi ne možemo da se takmičimo sa njima”, rekao je Guardiola, prenio je BBC.

“Možda to moramo da proživimo kao klub kako bismo napredovali, da prihvatimo realnost i da napredujemo”, dodao je španski trener.

City je u sezoni 2017/2018 osvojio titulu u Premijer ligi sa rekordnih 100 bodova, ali je u četvrtfinalu Lige prvaka izgubio od Liverpoola.

U istoj fazi prošlosezonskog najelitnijeg evropskog takmičenja City je izgubio od Tottenhama, ali je postao prvi engleski tim koji je u istoj sezoni osvojio Premijer ligu, FA kup i Liga kup.

Uprkos promjenjivim igrama, City se plasirao u nokaut fazu Lige prvaka, uoči posljednje utakmice u grupi protiv Dinama iz Zagreba, u srijedu.

“Realnost je da zaostajemo 14 bodova zbog grešaka koje smo napravili, zbog kvaliteta naših protivnika i posebno, zbog stvari koje ne možemo da kontrolišemo. To je realnost, ali moramo da nastavimo. Na početku smo decembra, imamo i druga takmičenja, da se borimo u drugim utakmicama”, naveo je Guardiola.

“Ne razmišljamo o osvajanju Lige prvaka, ne razmišljam o tome koliko nam bodova treba ili koliko bodova oni moraju da izgube. Pokušavamo da pobjeđujemo, da dobijamo svaku sljedeću utakmicu”, dodao je Guardiola.