Trener Cityja

Guardiola u Zagrebu: Dinamo je iznenađenje od početka Lige prvaka

guardiola

Guardiola je ocijenio kako njegova ekipa sastavom nije na visokoj razini, na kakvu su navikli ranije, te kako očekuje da će od veljače klub ponovno biti na razini Barcelone ili Liverpoola

Dan prije utakmice posljednjeg, šestog kola grupe ”C” UEFA Lige prvaka, u kojoj GNK Dinamo na domaćem terenu dočekuje Manchester City, trener gostiju Pep Guardiola poručio je kako je Dinamo iznenađenje od početka natjecanja te kako sutra igra s najboljom postavom igrača, javlja Anadolu Agency (AA).

Guardiola je ocijenio kako njegova ekipa sastavom nije na visokoj razini, na kakvu su navikli ranije, te kako očekuje da će od veljače klub ponovno biti na razini Barcelone ili Liverpoola.

“Dinamo je bio iznenađenje od samog početka, s Petkovićem naprijed, Olmom i ostalima, oni su velika konkurencija koja može sutra dati puno”, kazao je Guardiola.

Naglasio je kako je njegov klub već kvalificiran za sljedeću fazu natjecanja, ali kako će sutra na Maksimir izaći u najboljoj postavi i dati najbolje od sebe. Dodao je kako je pred njim kao trenerom, govoreći o cijelom natjecanju Lige prvaka, vrlo velik izazov te kako je slične izazove prošao kao igrač, ali ne i kao trener.

“Dani Olmo nije iznenađenje jer dolazi iz Barceloninog kampa i bio je jedan od najboljih igrača ispod 21 godine. On će igrati u velikim klubovima. Budućnost je u njegovim rukama”, kazao je Guradiola.

Igrač Manchester Cityja Ilkay Gundogan kazao je kako je konkurencija u Ligi prvaka jaka, ali kako će njegov klub dati sve od sebe da dođe u sljedeću razinu natjecanja.

Kazao je kako ne zna puno o Dinamu i njegovoj igri u domaćoj ligi, ali kako ga je oduševila igra protiv Atalante, istaknuvši kako rezultat nije ključan, nego pokazana igra.

“Dobro je što prije ući u prvih 16, ali imamo odgovornost prije svega prema samima sebi, kao i odgovornost odigrati dobru utakmicu jer imamo jako puno dobrih talenata u močadi”, kazao je Gundogan.

Gundogan je rekao kako je teško biti na vrhu tri sezone zaredom igrati dobar nogomet svaku sezonu, ali kako očekuje da klub što prije dođe na onu raniju razinu.

“Što više utakmica izgubimo, to ćemo prije shvatiti da se želimo vratiti na onu razinu od prije”, kazao je Gundogan.

Utakmica Dinamo – Manchester City počinje sutra, 11. decembra, sa početkom u 18.55 sati.

Poslije pet odigranih kola u grupi ”C” prvi je City sa 11 bodova, Šahtar Donjeck ima šest, Dinamo pet, te Atalanta četiri.