Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Cityja

Guardiola: Zamijeniti Aguera biće jedan od mojih najvećih izazova

pep aguero

– Može ostati, ali to zavisi od njegovog fizičkog stanja i njegove želje. Pronaći zamjenu za njega biće jedan od mojih najvećih izazova, jer je on nezamjenjiv, rekao Guardiola

Josep Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja, već je počeo razmišljati o tome kako zamijeniti 31-godišnjeg Sergija Aguera, iako mu ugovor traje do ljeta 2021. godine. Izrazio je nadu da će Argentinac, ipak, odlučiti da ostane na Eithadu, jer će u suprotnom pronaći zamjenu za njega biti jedan od najvećih izazova i Guardiolinoj karijeri.

Aguero je nedavno i rekao da ozbiljno razmišlja o tome da se po isteku aktuelnog ugovora vrati u Argentinu.

“Može ostati, ali to zavisi od njegovog fizičkog stanja i njegove želje. Pronaći zamjenu za njega biće jedan od mojih najvećih izazova, jer je on nezamjenjiv. Imamo nevjerovatnog napadača u Gabrielu Jesusu, možda će doći i još neko kada Aguero ode, ali on je nezamjenjiv“, kazao je Guardiola.

Aguero je najbolji strijelac u istoriji Manchester Cityja. Za “građane“ je postigao 244 gola, a jedan od najznačajnijih je pogodak iz 2012. godine protiv Queens Park Rangersa za naslov šampiona Engleske nakon 44 godine čekanja.

“To je najvažniji trenutak ovog kluba, mnogo važniji od onog kada će on, nadamo se, osvojiti Ligu šampiona. Taj trenutak je mnogo bolji od četiri pehara u jednoj sezoni, a on je bio taj momak“, istakao je Aguero.

Osim za City sjajni napadač tokom karijere je igrao Independiente i Atletico Madrid. Za reprezentaciju Argentine je odigrao 97 utakmica i postigao 41 gol.