Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Cityja

Guardiola: Želimo se pokazati na Santiago Bernabeu i napraviti šou

pep-guardiola

Guardiolu su pitali i jesu li ga naljutile silne promašene šanse njegove ekipe

Nogometaši Manchester Cityja i Real Madrida odigrali su sjajan prvi polufinalni susret u Ligi prvaka.

Pred uzvrat koji se 4. maja igra u Madridu, engleska ekipa je nešto bliže utakmici za naslov jer je u spektaklu na Etihadu pobijedila 4:3. Susret je prokomentirao Cityjev menadžer Pep Guardiola.

“Bila je to dobra utakmica između dviju ekipe pune kvalitetnih igrača, a rezultat je takav kakav je. Pobijedili smo, odmorit ćemo se, odigrati susret s Leedsom i onda putujemo u Španija. Moje skromno iskustvo govori da se mora prijeći preko ovakvih stvari da bi se osvojila titula”, rekao je Guardiola pa nastavio:

Rezultat je mogao biti i bolji, ali Real je uvijek Real. Trebaju nam dvije vrlo dobre izvedbe protiv njega, a prvu smo odradili. Sad moramo i drugu. Ovo je bio dobar test naše osobnosti, a u Madrid putujemo da bismo pobijedili i u drugom ogledu.”

Guardiolu su pitali i jesu li ga naljutile silne promašene šanse njegove ekipe.

“Promašili smo ih, ali smo ih i stvorili. Bili smo tamo sve vrijeme. Niko se ne može žaliti na rezultat, izvedbu, na bilo što. Ja sam ponosan i nevjerovatno sretan zbog toga kako smo odigrali pred cijelim svijetom protiv ekipe koja je iskusna u ovim stvarima. Napravili smo sve potrebno za pobjedu.

U Madridu nećemo slaviti budemo li igrali kao što smo u drugom poluvremenu, ali budemo li ponovili dijelove ove utakmice, onda ćemo pobijediti. Želimo se pokazati na Santiago Bernabeuu, želimo ondje napraviti šou. Slavit ćemo samo ako ostanemo vjerni sebi, druga opcija za pobjedu ne postoji”, zaključio je.