Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

objavljen dokumentarac

Haaland: Bayern mi je bio drugi na listi prilikom izbora novog kluba

haaland1 (1)
Haaland / FOTO: Instagram / @erling.haaland

Da je donio pravu odluku pokazuje i početak sezone koji je u prvih 10 utakmica u svim takmičenjima zabio 14 golova

Norveški napadač Erling Haaland otkrio je u dokumentarcu “Haaland – velika odluka” zanimljive detalje vezane uz prelazak u Manchester City.

Norveški golgeter otkrio je da je engleski prvak pleo mrežu godinu i po, a sve je počelo u dvoboju s Borussijom Dortmund, za koju je Nizozemska igrala u četvrtfinalu Lige prvaka.

“Nakon te utakmice, mislim da mi je došlo 15 ljudi da mi kažu da dođem kod njih. Stones, Ruben Dias, Gundogan, Foden, De Bruyne… Nikad nisam donosio odluku o sljedećem klubu zbog trenera koji ga vodi, ali veliki plus je što je Pep Guardiola u Cityju, on je najbolji trener na svijetu. City je trenutno najbolji sportski projekt na svijetu i to je mjesto gdje ću ja moći biti najbolji”, rekao je Haaland.

Tih se dana nagađalo ko ga želi, a u dokumentarcu je sam otkrio kakav je bio interni popis klubova koje su on i njegov otac željeli.

“Mislim da je Manchester City bio najbolja ekipa na našoj listi. Bayern je broj dva. Na trećem mjestu je Real, a slijedi ga Paris Saint-Germain. Naravno, uz City, na popisu je još nekoliko engleskih ekipa koje su dosta dobre – Liverpool i Chelsea. Tu je i Barcelona, ​​svi su otprilike u istom redu.”

Da je donio pravu odluku pokazuje i početak sezone koji je u prvih 10 utakmica u svim takmičenjima zabio 14 golova.