Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

legenda fk sarajevo

Hadžibegić: Da se igraju dvije utakmice Sarajevo bi bilo favorit protiv Budućnosti

hadzibegic

U Crnoj Gori mi je lijepo. Ozbiljna smo ekipa kada smo kompletni, rekao je za Anadolu Agency Faruk Hadžibegić, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, nekada proslavljeni igrač Sarajeva i nacionalnog tima bivše SFR Jugoslavije

Faruk Hadžibegić, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore i nekada proslavljeni igrač Sarajeva i nacionalnog tima bivše SFR Jugoslavije sa radošću očekuje sutrašnju utakmicu trećeg kola kvalifikacija UEFA Evropa lige između, kako kaže, ”najvoljenijeg kluba i podgoričke Budućnosti.

”Prekjučer sam ručao sa predsjednikom Budućnosti. Oni su poslije eliminacije Astane optimisti da mogu proći Sarajevo, ali i u play-offu eliminisati favorizovani Celtic i plasirati se čak u grupnu fazu Evropa lige. Utakmicom u Kazahstanu Budućnost se vratila na pravi kolosijek pošto su lošije od očekivanog počeli crnogorsko prvenstvo. Imaju kvaliteta. Pratim svoje Sarajevo ‘u sekundu’, gdje god sam i gdje god da radim. Jako mi se sviđa kako trener Vinko Marinović radi. Šteta što ne igramo na Koševu u Evropi, tada bi nam bilo puno lakše doći do trijumfa. Bit će teška utakmica za oba tima. Istovremeno, očekujem i jako dobar meč. Šanse su 50:50 posto. Kako sam rekao i predsjedniku Budućnosti, da se igra na dvije utakmice Sarajevo bi bilo favorit, ovako u jednom susretu sve je moguće. Rekao sam mu, žao mi je navijač sam Sarajeva i nadam se da idemo u play-off Evropa lige”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Hadžibegić.

Crna Gora dobro je startovala u Ligi ”C” UEFA Lige nacija. U prva dva kola grupe ”1” Hadžibegićevi izabranici ostvarili su dvije gostujuće pobjede nad Kiprom (2:0) i Luksemburgom (1:0).

”Dobro je dobro startati, ali želimo dobro završiti i plasirati se u UEFA Ligi nacija u Ligu ‘B’. Dobili smo prve dvije utakmice na veliku motivaciju i htjenje. Nije bilo lagano osvojiti šest bodova. Bilo je teških situacija, pogotovo u drugoj utakmici sa Luksemburgom kada samo u drugom poluvremenu ostali bez snage. Većina stvari bila je dobra, osim što fizički nismo bili na nivou, ali sezona je počela i to će biti uredu do naših narednih duela u oktobru. Kad smo kompletni ozbiljna smo ekipa. Nažalost, problem su rezerzve. Imamo ih jako malo, pa kada imamo povrijeđenih igrača trpimo. Tako je, kako je. Borimo se. Idemo dalje”, istakao je Hadžibegić.

Do 31. decembra ove godine veže ga ugovor sa Fudbalskim savezom Crne Gore.

”Prezadovoljan sam. Lijepo mi je u Crnoj Gori. Prihvatili su me super, dobri su uslovi i atmosfera je sportska. Crna Gora je sportska nacija, ja razmišljam sportski i to je moj modul”, kazao je Hadžibegić.

Na pitanje, znači li to da će produžiti ugovor sa FS Crne Gore i po okončanju 2020. godine, odgovorio je:

”Nikada se ne zna u sportu. Razmišljam sada o treningu, utakmicama, da su igrači zdravi. Sve će doći u svoje vrijeme. Savez će donijeti odluku i prihvatit ću je kakva god da bude. Posao trenera je takav – sad si tu, sad si negdje drugo”.

Vjeruje da će Bosna i Hercegovina 8. oktobra na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu pobijediti Sjevernu Irsku u polufinalu baraža za EURO.

”Dobro smo krenuli. Za BiH veliki je rezultat remi protiv Italije u gostima. E, sad. Poraz od Poljske?! I Poljska je veoma jaka u UEFA Ligi nacija i u grupi ‘A’. Nema tu iznenađenja i šokova. Reprezentacija BiH je na dobro putu. Proći ćemo Sjeverne Irce. Imamo više boljih igrača i sve uslove da gledamo na tu utakmicu sa pozitivne strane. Idemo dalje u finale baraža gdje vjerujem da će BiH pobijediti Slovačku ili Republiku Irsku, te plasirati se na Evropsko prvenstvo. Za to definitivno BiH ima kvalitet. I u Ligi nacija vjerujem da će ekipa selektora Duška Bajevića do kraja pokazati da nije slučajno u elitnom društvu”, rekao je Hadžibegić, bosanskohercegovački trener na klupi Crne Gore.