selektor razočaran

Hadžibegić nakon debakla Crne Gore: Teško mi je, nisam očekivao ovakav rezultat

faruk-hadzibegic

Napravili smo kardinalne individualne greške, i to je protivnik iskoristio. Moram da prihvatim i sopstvenu odgovornost, nema razloga da se krijem, takav je sport, rekao Hadžibegić

Faruk Hadžibegić, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore nakon sinoćnjeg poraza na Wembleyju od Engleske rezultatom 0:7 izjavio je da mu je izuzetno teško, ali da je to u ovom momentu stvarnost crnogorskog tima, prenosi Anadolu Agency (AA).

U petom meču bh. trenera na klupi Crna Gora je pretrpjela najteži poraz u 13-godišnjoj istoriji.

“Žao mi je, nisam očekivao ovako visok rezultat, mislio sam da možemo bolje proći, ali to je u ovom momentu naša stvarnost. Teško mi je. Napravili smo kardinalne individualne greške, i to je protivnik iskoristio. Moram da prihvatim i sopstvenu odgovornost, nema razloga da se krijem, takav je sport. Žao mi je, nisam očekivao ovako visok rezultat, mislio sam da možemo bolje proći, ali to je u ovom momentu naša stvarnost“, istakao je Hadžibegić za crnogorske medije i dodao:

“Vjerovatno bismo i tada izgubili, ali nije isto igrati sa Stefanom Savićem, Stefanom Jovetićem i ostalima koji nisu bili tu. Englezi imaju dobru ekipu i sjajan momenat, dok je kod nas potpuno drugačije. Da smo bili kompletniji bilo bi više iskustva i ne bi se pravile ovakve greške.“

Crna Gora će godinu zatvoriti prijateljskom utakmicom sa Bjelorusijom 19. novembra u Podgorici.

“Lako je biti pametan i reći šta ćemo i kako ćemo, ali moramo se predstaviti sa odgovornošću. Nismo odgovorili kako smo trebali u Londonu i na nama je da analiziramo razloge“, naglasio je Hadžibegić.

Crna Gora je kvalifikacije za EURO 2020 u grupi “A“ okončala bez pobjede sa svega tri osvojena boda. Kolo prije kraja plasman na Evropsko prvenstvo osigurali su Engleska koja je lider sa 18 bodova, te drugoplasirana Češka sa 15. Slijede Kosovo sa 11, Crna Gora sa tri, koliko ima i posljednjeplasirana Bugarska uz utakmicu manje.