Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Hadžibegić “pred vratima raja”, Petković u situaciji “biti ili ne biti”

hadzibegic petkovic

Jednu od najvažnijih utakmica otkako je stigao na klupu Crne Gore večeras na rasporedu ima Faruk Hadžibegić

Susreti četvrtog kola Lige nacija bit će odigrani danas i sutra. Naravno, poslastice se kriju u diviziji A, odnosno susretima grupe 4.

Nijemci dočekuju u Kelnu Švicarsku našeg stručnjaka Vladimira Petkovića. Suvišno je pričati o tome ko je favorit, ali Švicarci su bolji nego što to njihovi rezultati pokazuju zadnje vrijeme. S druge strane, nisu ni Nijemci u top formi, ali opet je kvalitet na njihovoj strani. Švicarska je pred večerašnji duel u situaciji “biti ili ne biti”. Ukoliko izgube definitivno se opraštaju od eventualne borbe za prvo mjesto, ali dolaze i u situaciju da dođu na ivicu ispadanja u ligu B.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

U drugom susretu ove grupe Španci gostuju u Ukrajini, tu je također potpuno jasno koja ekipa nosi etiketu favorita. No, izabranici Andreja Ševčenka nemaju šta izgubiti i upravo bi to mogao biti njihov adut protiv sjajne Furije.

Jednu od najvažnijih utakmica otkako je stigao na klupu Crne Gore večeras na rasporedu ima Faruk Hadžibegić. Đetići su blizu osvajanja prvog mjesta u grupi i plasmana u diviziju B. Eventualnim trijumfom nad Luksemburgom bi napravili novi korak ka tom cilju, a u slučaju da Azerbejdžan ne pobijedi Kipar, završili bi posao.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

“Samo da mi budemo onakvi kakvi možemo. Luksemburg ima dobar tim, radi se o iskusnoj ekipi, igračima koji igraju Ligu šampiona, ima strance sa svih strana. Tako da ne smijemo da upadnemo u zamku”, kaže Hadžibegić.

Raspored večerašnjih susreta 4. kola Lige nacija:

Divizija A, grupa 4:

Njemačka – Švicarska (20.45)

Ukrajina – Španija (20.45)

Divizija C, grupa 1:

Azerbejdžan – Kipar (18.00)

Crna Gora – Luksemburg (20.45)

Divizija D, grupa 1:

Latvija – Mlata (18.00)

Farska Ostrva – Andora (20.45)

Divizija D, grupa 2:

Lihtenštajn – San Marino (20.45)