Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mediji pišu

Hadžibegić više nije selektor Crne Gore, poznato ko će ga naslijediti

hadzibegic (1)

Očekivalo se da će Faruku Hadžibegiću biti ponuđen novi ugovor

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore je Miodrag Radulović, saznaju “Vijesti”.

Radulović je prihvatio poziv predsjednika FSCG Dejana Savićevića da preuzme nacionalni tim, a vjerovatno će dobiti i podršku članova Izvršnog odbora.

Očekivalo se da će Faruku Hadžibegiću biti ponuđen novi ugovor, nakon plasmana u B Ligu nacija i ispunjenog takmičarskog cilja, ali igre reprezentacije u duelima sa Luksemburgom, Azerbejdžanom i Kiprom nisu, izgleda, bile dovoljno ubjedljive za Savićevića i čelnike FSCG.

Crna Gora je, realno, prilično srećno i došla do prvog mjesta u grupi, zbog “kikseva” Luksemburga, koji je u dva međusobna meča pokazao više i imao bolji skor od Hadžibegićevog tima.

Radulović (53) je bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore (2007. do 2010. godine), sa kojom je u prvom takmičarskom ciklusu došao do druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vodio je zatim uzbekistanski Pahtakor, bio član stručnog štaba Dinama iz Moskve, da bi povratak u Crnu Goru obilježio osvajanjem titule sa ekipom Budućnosti 2012. godine.

Od tada je karijeru gradio u inostranstvu, na klupama kuvajtskih klubova Kazme i Al Džahre, te kazahstanskog Atiraua.

Najveće uspjehe ostvario je kao selektor – četiri godine bio je na klupi reprezentacije Libana, sa kojom se plasirao na prvenstvo Azije, prvi put u istoriji te zemlje.

Kratko je bio i selektor Mijanmara, a posljednji klub koji je vodio bio je iranski Zob Ahan, koga je napustio u martu, nakon izbijanja pandemije koronavirusa.