Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hadžić poručio Austrijancima: U Zenici vas čeka pakao

anel_hadzic

Za reprezentaciju naše zemlje Anel Hadžić nastupio je 14 puta. Pred duel drugog kola Lige nacija protiv Austrije, rekao je da je publika naša najveća prednost pred ovaj duel. Anel je odrastao u Austriji, a svojevremeno je nastupao za omladinske selekcije ove zemlje.

– Za mene je favorit Bosna i Hercegovina jer igramo na domaćem terenu. Austrijance očekuje pakao na Bilinom polju. To je mali stadion koji može primiti 14.000 navijača, a tribine su blizu terena, pa imate osjećaj da igrate pred 30.000 navijača. To je naša najveća prednost. Bez toga mislim da su obje reprezentacije na istom nivou, rekao je Hadžić za Nachrichten.at.

Dobro poznaje I Austrijance.

– Sarađivao sam sa sadašnji selektorom Austrije Francom Fodom u Sturmu i ono kako se nacionalni tim razvija podsjeća me na njegovo vrijeme provedeno u Gracu. Stabilizovao je reprezentaciju, uveo novine i promijenio sistem. Ima mnogo optimizma u Austriji, a njegov rukopis je prepoznatljiv, dodao je Hadžić.

Prokomentarisao je i igre dvojice najboljih igrača bh. selekcije, Miralema Pjanića i Edina Džeku.

– Nikada nisam vidio ljude koji su toliko uspjeli u sportu, a da su i dalje čvrsto na zemlji. Obojica su nacionalni heroji, ali kada ih upoznate van terena nikada ne biste rekli da je riječ o jednim od najboljih sportista u historiji, kazao je Hadžić.