Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hafizović: Imam dosta nižerazrednih fudbalera, neki misle da mogu igrati i u Barceloni

kemal_hafizovic_novi_sef_struke_nk_celik_112114_242549_big-681×383

Široki Brijeg je u premijernoj utakmici trećeg kola PLBiH sinoć dekalsirao Čelik sa 4:0, a nakon meča komentar su dali treneri oba tima Goran Sablić i Kemal Hafizović.

“Čestitam momcima na zasluženoj pobjedi. Očigledno je da smo mnogo kvalitetniji od Čelika. Zadovoljan sam načinom na koji smo došli do pobjede, pametno smo koristili prostor i imali brz protok lopte. Nismo se mučili u tim stvarima, znali smo kako stvarati šanse i ugroziti protivnika. Zadržali smo koncentraciju svih 90 minuta, odradili dobro utakmicu i upisali tri boda”, izjavio je Sablić, dok je Hafizović dodao:

“Znao sam kad smo počeli pripreme 10 dana prije početka prvenstva da će ovo biti ovako, čak sam mislio i da će biti gore. Provukli smo se bez nekih katastrofalnih rezultata. Nismo mogli zadržati nijednog igrača, dovesti adekvatne koji nam trebaju. Imamo tri ili četiri igrača koji mogu igrati u Premijer ligi, a ostalo su igrači iz trećih liga, slobodno mogu reći nižerazrednih igrača. Ima i onih koji misle da mogu igrati u Barceloni. Čestitam Širokom koji ima izvanrednu ekipu, svaka im čast”, rekao je Hafizović.