Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hajduk ispao nakon penala, Maccabi u Evropskoj ligi

susic hajduk

Hajduk se u dramatičnoj utakmici oprostio od Evrope. Splićani su danas odigrali jako dobru utakmicu, u regularnih 90 minuta, pa i nakon produžetaka bili bolji (2:1) od izraelskog Maccabi Tel Aviva.

Splićani su u 40. minuti stigli do vodstva. Sušić je ubacio s lijeve strane, a Ćosić je pogodio za 1:0.

Maccabi je u 52. minuti stigao do izjednačenja. Scarione je pokušao ubaciti iz slobodnog udarca s lijeve strane, no lopta je preletjela cijelu buket igrača, pa se na veliko iznenađenje prepunog Poljuda od suprotne stative odbila u mrežu.

No, Hajduk je samo sedam minuta kasnije stigao do novog pogotka. I opet je to bilo – iz prekida. Slično kao u 40. minuti. Sušić je ovoga puta ubacio s lijeve strane, a Ćosić zabio svoj drugi pogodak na utakmici. Ovoga puta glavom.

Budući da su u prvom meču Izraelci slavili sa 2:1, uslijedili su produžeci. Budući da nije bilo golova uslijedilo je izvođenje penala.

Tanki su bili živci kod izvođaća obje ekipe, no više sreće i smirenosti imali su gosti. Za Hajduk su promašili Tudor, Ohandza i Ćosić, a zabijali Vlašić, Gentsoglou i Sušić. Dvije odbrane s bijele tačke upisao je i Kalinić, ali ni to nije bilo dovoljno. U posljednjoj šestoj seriji Ćosić je pucao visoko preko gola, a Rikan odveo Maccabi u Evropsku ligu.