Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

splitski velikan

Hajduk otpustio Leku, odmah je imenovan njegov nasljednik. Otkaz i za Adnana Čustovića

Ivan Leko
Foto: Hina
Ivan Leko

Splitski klub objavio je da će Leku naslijediti Mislav Karoglan, koji se na tu poziciju vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera

Hrvatski nogometni doprvak i trenutačno drugoplasirani sastav HNL-a Hajduk otpustio je dosadašnjeg trenera Ivana Leku, a njega će zamijeniti Mislav Karoglan.

“Nakon obavljenog razgovora i analize dosadašnjeg stanja te rezultata, dogovoren raskid suradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Adnan Čustović (bivši reprezentativac BiH), Tomislav Rogić te Matthias de Baerdemaeker”, objavio je Hajduk u ponedjeljak navečer.

Povratak Karoglana

Splitski klub objavio je da će Leku naslijediti Mislav Karoglan, koji se na tu poziciju vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera.

Prošle jeseni je preuzeo dužnost glavnog trenera nakon što je otpušten Valdas Dambrauskas te je prvu momčad vodio u ukupno 12 službenih utakmica u kojima je upisao osam pobjeda uz četiri neriješena ishoda.

Prethodno je Karoglan radio kao trener kadeta u Akademiji HNK Hajduk, a zatim je bio pomoćni trener Jensa Gustafssona i Dambrauskasa. Početkom ove sezone Karoglan je preuzeo Istru 1961, ali je dobio otkaz nakon samo tri utakmice u kojima je osvojio jedan bod.

Nakon Karoglana na klupu Hajduka je 31. decembra prošle godine stigao upravo Leko pod čijim je vodstvom Hajduk u 37 službenih utakmica ostvario 22 pobjede, četiri remija i 11 poraza uz osvojeni Kup u svibnju prošle godine. Ali, izgubio je četiri od posljednjih šest susreta u HNL-u, a u tih je šest susreta ukupno postigao tri pogotka.