Hajradinović: Bolje biti najbolji u Haugesundu, nego rezerva u Barceloni

hjradinovic

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih igrača norveškog Haugesunda Haris Hajradinović (23) tokom priprema za novu sezonu pobrao je simpatije norveških medija koji su mu ”zbog lepršavosti u igri i lakoće kontrole lopte” dali nadimak ”svilene noge iz Sarajeva“, javlja Anadolu Agency (AA).

U razgovoru sa novinarom AA, Hajradinović je kazao da su pripreme završene i da spreman očekuje početak norveške lige u kojoj i ove godine želi napredovati, pokazati potencijal i za prelazak u neku od najjačih evropskih liga.

“Liga počinje 2. aprila, a pripreme u Španiji su bile vrhunske. Ciljevi u klubu i moji lični su jednaki, biti bolji i boriti se za plasman u evropska takmičenja. Zadovoljan sam tretmanom i povjerenjem koje imam u klubu. Najvažnije mi je da budem standardan i da me zaobiđu povrede. Smatram da mi je u ovoj fazi bolje biti najbolji i standardan u Haugesundu, nego rezerva u Barceloni“, kazao je Hajradinović.

Na upit kako se snašao na krajnjem sjeveru kontinenta Hajradinović je kazao kako je zadovoljan, ali da mu ipak nedostaju Sarajevo i porodica, koji su mu najvažniji u životu.

Zbog činjenice da je rođen u Prilepu, Hajradinović je već nekoliko puta odbijao pozive za nastup u reprezentaciji Makedonije, a, prema riječima njegovog trenera Eirika Hornelanda, i skauti norveške nacionalne selekcije su se raspitivali za njegov status.

“Da, imao sam pozive iz Makedonije i norveški mediji dosta pišu o meni od kako sam potpisao za Haugesund i zvanično napustio Gent. Međutim, hvala na zanimanju, ali ne razmišljam ni o jednoj drugoj reprezentaciji osim BiH jer tu mi je dom, porodica i sve“, kazao je Hajradinović.

Hajradinović se nije našao na spisku pozvanih igrača koje je selektor Mehmed Baždarević okupio za predstojeći kvalifikacioni meč protiv Gibraltara.

“Nadao se jesam jer protivnik nije težak i prilika je da se provjere mlađi igrači. Standardan sam u klubu i mislim da zaslužujem skori poziv u A reprezentaciju, ali svjestan sam da je moje da naporno radim i dobro igram, a sve drugo će doći u svoje vrijeme”, ističe Hajradinović.

Nakon nastupa za slovački Trencin, nekadašnji igrač sarajevskog Željezničara Hajradinović je krajem 2014. godine prešao u belgijski Gent, s kojim je 2015. godine osvojio belgijsko prvenstvo. Početkom prošle godine je kao posuđeni igrač prešao u Haugesund u kojem će prema novom ugovoru ostati do 2021. godine.