Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hajradinović za Haugesund postigao dva gola za četiri minute

Haugesund Hajradinovic

Mladi fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Hajradinović sinoć je u svega četiri minute postigao dva gola koji su Haugesundu donijeli važnu pobjedu nad timom Odda u desetom kolu norveške premijerlige.

Haugesund je sinoć pred domaćom publikom slavio pobjedu rezultatom 3:1 nad timom Odda sa kojim vodi direktnu borbu za treće mjesto na tabeli koje vodi u Evropa ligu.

Golom Agdesteina Haugesund je poveo već u devetoj minuti meča, ali su gosti izjednačili golom Semb Bergea u 21. minuti.

U nastavku meča najbolji igrač susreta Hajradinović je zablistao i odigrao najbolji meč od dolaska na posudbu u norveški klub iz belgijskog prvaka Genta.

Mladi reprezentativac BiH je postigao gol u 27. minuti i donio prednost svom timu, da bi svega četiri minute kasnije svojim drugim golom riješio pitanje pobjednika meča.

Tim rezultatom je meč i završen, a Hajradinović je svojim nastupom najavio dobru formu u nastavku norveškog šampionata, ali i za eventualne buduće reprezentativne nastupe u dresu BiH.

Bio je to zapažen povratak 22-godišnjeg Hajradinovića nakon nedavnog incidenta kada je dobio crveni karton zbog udaranja svog golmana nakon što je skrivio jedanaesterac.Tri utakmice poslije tog incidenta je bio na klupi i ulazio u igru u drugom poluvremenu.

Nakon fantastičnih nastupa za slovački Trencin, Hajradinović je krajem 2014. godine prešao u belgijski Gent, s kojim je prošle sezone osvojio prvenstvo. Ipak, bh. internacionalac se nije uspio izboriti za poziciju u timu, te je početkom ove godine prešao kao posuđeni igrač u Haugesund u kojem se već nakon nekoliko utakmica istakao kao ponajbolji pojedinac u ekipi.