Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hajrović: Atmosfera je super, a za krajnji cilj trebamo dati sve od sebe

0000000000475084

Nogometaše Dinama večeras očekuje i posljednja prepreka u evropskim kvalifikacijama. Prolazak Young Boysa donosi Ligu prvaka, a ispadanja Evropsku ligu. Razliku između dvaju takmičenja istakao je i Izet Hajrović u najavi meča u kojem će se boriti za najjače evropsko klupsko takmičenje.

– Mislim da postoji svojevrsna razlika – Liga prvaka ili Evropa liga. U prvoj su najbolje ekipe u Evropi, a u drugoj nešto slabiji klubovi. Nije baš velika razlika, ali naš je cilj svakako najelitnije takmičenje. Young Boyse poznajem, jaka su ekipa i naš su najbolji protivnik u ovim kvalifikacijama. Tamo je atmosfera na stadionima super, nadam se da će sve proći dobro. Isto tako nadam se da će utakmica biti dobra ne samo za nas nego i za navijače. Trebamo biti pravi i dati sve od sebe. Vjerujem u naš kvalitet, rekao je Hajrović.

Bh. as igra u odličnoj formi na početku sezone i jedan je od najzaslužnijih za proboj Dinama. Ipak, selektor Robert Prosinečki to nije nagradio pozivom u reprezentaciju, iako se radi o igraču koji je u najboljim igračkim godinama i igraču koji ima reprezentativno iskustvo.