Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hajrović: Hvala i onima koji me u reprezentaciju guraju kroz medije

zmajevi austr izet za 1 1

Izet Hajrović u zagrebačkim Sportskim novostima ocijenjen je kao novi Baka, igračina, ali i veliki belaj, dok je iz Turske i Njemačke ispraćen etiketom neostvarenog talenta. Takvu je, doduše, naljepnicu brzo dobio i u Zagrebu, jer još je proljetos igrač bez kojeg se ne može zamisliti današnji Dinamo, bio proglašen promašenom investicijom. I dok je klub vagao, Nenad Bjelica ga je skinuo s tezge i dobio igračinu. Večerašnjom utakmicom u Trnavi, Dinamo predvođen Hajrovićem može doći na milimetar do prolaska u naredni krug. Je li to dodatna inspiracija ili ipak pritisak, obzirom da se letvica očekivanja bitno podigla?

– Ne bih se složio da je letvica očekivanja podignuta. I prije izvlačenja smo postavili kao cilj da ostavimo Dinamo u Evropi i nakon Nove godine. Svjesni smo načina na koji smo otvorili grupu i što nam znači eventualna pobjeda u Slovačkoj, ali polako. Niti ta tri eventualna boda neće značiti da smo teoretski unutra, a nakon te utakmice tek ćemo biti na pola puta. Inspiracija je svakako, ali preiskusni smo igrači da bi nam ona donijela dodatni pritisak, rekao je Dinamov kapitalac.

Na pitanje šta se događa sa reprezentacijom i da li postoji sukob između njega i Roberta Prosinečkog, Hajrović je odgovorio:

– Nema sukoba, a nema ni svađe. Selektor radi svoj, a i ja radim svoj posao. Kada procijeni da sam mu potreban, tada će i zvati. To što me mnogi guraju kroz medije može mi služiti samo na čast i biti motiv više, dodao je.