Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"sportske novosti"

Hajrović ide u Championship, Dinamo ga pušta bez obeštećenja?!

hajrovic

Brojke su mu zaista očajne jer je u 18 nastupa igrao samo 917 minuta te je zabilježio tek jednu asistenciju

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović (28) veoma je blizu toga da već ove zime postane novi igrač engleskog drugoligaša Luton Towna, navode Sportske novosti.

Hajrović je u oštroj konkurenciji Dinama potpuno pao u drugi plan te je od nekoga ko bi trebao biti nositelj ekipe postao samo jedan od prolaznika na klupi za rezerve.

Brojke su mu zaista očajne jer je u 18 nastupa igrao samo 917 minuta te je zabilježio tek jednu asistenciju.

Ugovorno je vezan s Modrima do 2021. godine, a razlog zašto su ga na Maksimiru spremni pustiti besplatno su njegova velika primanja jer na godišnjoj bazi Hajrović zarađuje 700.000 eura.

Luton Town, omaleni klub koji će do kraja sezone boriti teške bitke ukoliko misle zadržati status u Championshipu, ima novca pa bi se tako veoma lako moglo dogoditi da oni Hajroviću ponude čak i veća primanja kako bi ga doveli u klub.

Trenutno su na dnu Championshipa sa svega 21 osvojenim bodom nakon 26 odigrana kola, a upravo bi Hajrović trebao biti jedan od igrača koji bi trebao spasiti klub od ispadanja.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.