Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hajrović: Koljeno se ponašalo kao da nisam bio povrijeđen

hajrovic

Werder Bremen je u petak pobijedio Koronu Kielce rezultatom 2:0, a bh. reprezentativac Izet Hajrović dobio je priliku za igru nakon dugo vremena. Hajrović se oporavio od teške povrede koju je imao, te je spreman za povratak u prvi tim Bremena, a očekuje se da će protiv Herthe sljedećeg vikenda odigrati prvu zvaničnu utakmicu poslije mnogo vremena. Istakao je da je oduševljen jer nije bilo problema sa koljenom s obzirom da mu je ovo prva utakmica poslije devet mjeseci.

– Koljeno nije pokazivalo nikakvu negativnu reakciju. Nadam se da će se to nastaviti i da ću biti u sastavu za utakmicu sa Herthom. Ušao sam u utakmicu kao da nikad nisam bio povrijeđen, nisam se bojao poslije dugo vremena, rekao je.

Werder je u jučerašnjoj utakmici igrao u formaciji 3-4-3, a Hajrović je igrao po krilima zajedno sa Finom Bartelsom, a ispred njih je bio Max Kruse u vrhu napada.

– Željeli smo ubaciti Izeta u naš sistem igre kako bi pokazao svu svoju snagu, a on je pokazao mnogo u jučerašnjoj utakmici, rekao je trener Werdera Alexander Nouri.