Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hajrović: Motivi dolaska u Zenicu i sportski i emotivni

ensar_hajrovic

Nakon sedmodnevne probe, 190 centimetara visoki veznjak Ensar Hajrović, koji je do sada igrao te bio kapiten mladog tima švicarskog drugoligaša FC Wila 1900 (U20), potpisao je dvogodišnji ugovor sa zeničkim Čelikom.

Hajrović je rođen 17. marta 1998. godine, ali kako uz švicarski posjeduje i bh. pasoš zenički klub, koji zbog blokade računa još ne može registrirati strance, ne bi trebao imati problema da ga uskoro i registruje.

Govoreći o motivima dolaska u Zenicu i BiH, mladi nogometaš ističe kako su njegovi motivi i sportski i emotivni.

– Želim u državi, u kojoj su odrasli moji roditelji, da postanem veliki igrač. Naravno, da uđem i u reprezentaciju BiH, a sa Čelikom da odigram dobru sezonu i razvijem se kao igrač. Ako bude prilike i da osvojimo nešto – ističe Hajrović.

O poziciji u timu za koju će konkurirati, ističe da je po vokaciji defanzivni ili ofanzivni vezni.

-Gdje me trener bude vidio, ja ću se uklopiti u ekipu. Svejedno mi je gdje će me staviti. U mladom timu Willa najviše sam igrao kao ofanzivni vezni. Za prvi sam tim igrao samo nekoliko prijateljskih utakmica, ali nisam potpisao i ugovor – napominje Hajrović.

On se nada kako bi već iduće sedmice svi potrebni papiri mogli stići iz Wila i Nogometnog saveza Švicarske te da će brzo biti registriran i, možda, konkurirati za tim već za naredne utakmice.