Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hajrović: Ne mogu da shvatim da Hrvatska nema pristojan stadion

izet hajrović

Odluka trenera Dinama Marija Cvitanovića da ga nedavno ne vodi na put u Rijeku, odnosno da ne kandidira za važnu utakmicu, nije ni razočarala ni naljutila Izeta Hajrovića. Reprezentativac BiH o svemu je pomalo govorio za Sportske novosti.

-Svi smo mi profesionalci koji moramo prihvatiti trenerove odluke kakve god bile. Imao je svoje razloge, ja sam ih prihvatio i nastavio trenirati. Da je nešto loše među nama, sigurno ne bih ušao u igru protiv Slavena. Trenerova je zadnja i ja to poštujem, rekao je Hajrović.

Igrao je u Bundesligi pred 60-70 hiljada ljudi, a kada je istrčao protiv Slavena Belupa dočekalo ga je 637 gledalaca. Je li ikad igrao u takvom ambijentu?

– S obzirom na vrijeme i stadion bez krova i grijanja, ta brojka je očekivana. Ne razumijem kako Hrvatska, koja ima toliko uspjeha u nogometu i koja je uzor svim reprezentacijama iz ove regije, nema neki pristojan stadion. Trebala bi ih imati pet, a nema nijedan. Pa i u Njemačkoj bi bila ista stvar da je tako hladno i da nema krova, grijanja i sadržaja za navijače. Nije do kvaliteta, već do činjenice da grad ili država ne prate taj talent koji Hrvatska ima u nogometu i po čemu ste poznati u svijetu. Meni to nije jasno, kazao je Hajrović.