Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hajrović pred Fener: Opreza nikad dosta…

hajrovic1

U Izetu Hajroviću Dinamo je dobio ozbiljnog iskusnog igrača koji je prošao dosta klubova i liga. Prošle je sezone stigao, a da nije bio potpuno spreman, ali ovog je ljeta s Nenadom Bjelicom prošao cijele pripreme i izborio se za svoje mjesto u timu, objavio je Večernjak. U Dinamu će pokušati ponovno u reprezentaciju, a sam selektor Prosinečki već je spomenuo da će ga pratiti i, nastavi li i dalje igrati kao dosad, poziv bi mogao brzo stići u Maksimirsku 128. Hajrović je u Dinamo došao iz Werdera, a kao klinac igrao je u Zürichu pa Grasshoppersu, Galatasarayu i Eibaru.

– Zadovoljan sam i ja i svi u timu. Imamo dosta teških utakmica, eto, ni ova zadnja u Gorici nije bila nimalo laka, teško smo došli do pobjede, ali uspjeli smo, a to je najvažnije, prvi smo s tri boda prednosti, rekao je Hajrović dok je vozio po maksimirskom stadionu isprobavajući novi Audi A8.

Večeras će predvoditi ti u Evropskoj ligi na utakmici protiv Fenerbahcea.

– Istina je da nisu dobro krenuli, ali ne smije nas to zavarati, ipak je to jaka ekipa. Moramo biti oprezni, dati svoj maksimum i onda ćemo ostvariti dobar rezultat u tom otvaranju Evropske lige, što bi nam bilo jako važno za nastavak, dodao je Hajrović.