Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hajrović: Sretan sam što sam došao u Dinamo

izet hajrovic – dinamo

Nogometni klub Dinamo predstavio je danas novog igrača, bh. reprezentativca Izeta Hajrovića, kojem je sportski direktor Dinama Marijan Vlak svečano predao Dinamov plavi dres s brojem osam, javlja Anadolu Agency (AA).

“Smatram da smo njegovim angažiranjem dobili kvalitetu više, da smo dobili apsolutno i konkurenciju. S druge strane, dobili smo igrača koji ima internacionalno iskustvo i koji će sigurno u perspektivi biti bitan i vrlo važan igrač za našu momčad. Igrač koji je, rekao bih, vrlo sličnog nogometnog puta kao Marko Gavranović”, kazao je Vlak.

Vlak je na predstavljanju Dinamovog pojačanja istaknuo kako je Hajrović rođen u Švicarskoj te kako je igrao za Grasshopper, nakon čega je karijeru nastavio u Galatasarayu, zatim u Werderu, odakle je otišao na posudbu u Eibar.

Vlak je istaknuo kako Hajrović ima kvalitetno igračko iskustvo ako se uzme u obzir i da je reprezentativac Bosne i Hercegovine s 24 nastupa.

“Mislim da smo napravili dobar posao, da je igrač kvalitetan i karakteran”, poručio je Vlak.

Sportski direktor Dinama je kazao kako prijelazni rok za ostale igrače traje do 15. februara te kako nema najava za druge izmjene, odnosno eventualne odlaske igrača iz Dinama.

“Baš sam sretan da sam došao u ovako veliki klub. Dinamo je veliko ime u Evropi. Sad jedva čekam da krenem s ekipom”, kazao je Hajrović.

Hajrović je istaknuo kako je u dobrom fizičkom stanju te kako je u Bundesligi s pripremama krenuo 2. januara.

Na pitanje što konkretno može pridonijeti Dinamu, Hajrović je rekao:

“Sigurno imam veliko iskustvo, veliki kvalitet. Moj cilj je da budemo svi zajedno šampioni, da uzmemo kup i da se, ako je moguće, plasiramo u Ligu prvaka”.

Poručio je kako je spreman preuzeti bilo koju ulogu u napadu, ali dodao kako o tome odlučuje trener te kako se time ne opterećuje.

Hajrović je rekao kako je s Galatasarayom i Grasshopperom dvaput osvojio kup, no kako će mu s Dinamom biti prvo prvenstvo.

Rekao je kako je svjestan pritiska koji čeka Dinamo kao veliki klub te dodao kao za njega osobno to ne predstavlja velik problem. Govoreći o svoj prilagodbi u novi klub, Hajrović je ocijenio kako ne očekuje probleme, jer poznaje kulturu i jezik, s obzirom da je porijeklom iz BiH, ali kako bi htio bolje upoznati Zagreb.

Izet Hajrović je u Werderu od 2014., a sezonu 2015./2016. proveo je na posudbi u Eibaru.

Prije toga igrao je za Galatasaray i Grasshopper.